Peringatan untuk aku yang selalu lupa


سُوۡرَةُ آل عِمرَان

رَبَّنَا لَا تُزِغۡ قُلُوبَنَا بَعۡدَ إِذۡ هَدَيۡتَنَا وَهَبۡ لَنَا مِن لَّدُنكَ رَحۡمَةً‌ۚ إِنَّكَ أَنتَ ٱلۡوَهَّابُ


[3:8] (Mereka berdo'a): "Ya Tuhan kami, janganlah Engkau jadikan hati kami condong kepada kesesatan sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan karuniakanlah kepada kami rahmat dari sisi Engkau; karena sesungguhnya Engkau-lah Maha Pemberi (karunia)".

Tuesday, June 24, 2008

Anwar Ibrahim Paling Berpengaruh di Dunia- TIME MAGAZINE



Majalah TIME telah menyenaraikan Datuk Seri Anwar Ibrahim antara 100 orang paling berpengaruh didunia . Nama Datuk Seri Anwar telah disenaraikan sebagai orang yang paling berpengaruh didunia bersama-sama antara lainnya Dalai Lama, George Bush, Angelina Jolie & Brad Pitt, Oprah, Barrack Obama, Hillary Clinton dan ramai lagi...
Tahniah Datuk Seri... Bila pulak nak jadi Manusia Yang Paling Berpengaruh di Malaysia?

11 comments:

MANTRA said...

Kena rasa hotel kemunting or sungai buloh baru layak.. thats malaysian criteria.

foongpc said...

Don't know what happened to Streamyx - so slow I could not access the Time magazine article. But for Anwar to be one of the most influential in the world is a bit too much, right? I think Dr M more berpengaruh, IMHO

cmk said...

S.H. Alattas menggambarkan Anwar sebagai manusia yang baru kembali dari "neraka". Berapa ramai yang berani atau bersedia pergi ke neraka? Sebab itu kini dia amat ditakuti oleh BN. Tun Mahathir pun tidak ditakuti hingga tahap itu. Oleh itu, Anwar memang layak tergolong dalam manusia berpengaru di dunia... err, tak gitu saudara Mat Jon...?

Ahmad WM Omar said...

Hi, this is just a note to say hello.

Wakmasnoor said...

Salam Sham.

Kalau lah TIME MAGAZINE boleh kata Anwar Ibrahim antara 100 orang paling berpengaruh di dunia, maka eloklah kita semua beli aje majalah barat yang lain. National Geographic ke... Wall Street Journal ke...

Nampak sangat TIME MAGAZINE ni tak betul, main bantai je dan mempunyai niat2 jahat yang tertentu.

Letting the time pass me by said...

Mantra
Ini Time Magazine punya list, yang tulis pasal Anwar pun kawan dia Mr. Paul...

Foongpc
Yeah... I agree with you, I also think Anwar is not yet having that type of influence... Maybe Time Magazine has a different view of him...


cmk
Aku tertanya-tanya juga siapakah sebenarnya CMK nie?

Ahmad wm omar
Hello there... thanks for dropping by...

wakmasnoor
Ini semua business oriented... Orang putih nie memang dah lama nak Anwar jadi PM Malaysia.. sejak zaman TDM lagi...

ruzaimiramza said...

anwar pilih orang 'hebat' jadi assistant.

nik nazmi dah jadi YB - takkan tak ada background check

saiful - no background check

macam tak logik, tapi di malaysia semuanya boleh berlaku, yang tak boleh is pasukan bolasepak malaysia masuk worldcup.. tu jer

Letting the time pass me by said...

ruzaimiramza

Saya memang agak terkejut dengan berita ini... Macamana pisang boleh berbuah 2X? Sudah terhantuk pun terhantuk lagi ke?

Dulu punya kes pun sudah poning, nie ade baru punya kes pulak...

mayboy said...

I have just found out another mag that recognized Anwar as well..

"The National Geographic"

"100 Most Influential Creature"

Unfortunately he did not get the 1st place. He only managed to get 5th place.

The 1st one goes to Kiki Da Monkey.

Because Kiki admitted that he is a homo.

Cikgu Wahab said...

Penilaian dibuat kepada DSAI oleh pihak-pihak tertentu itu bergantung kepada persepsi penilai dan kayuukur mengikut keperluan mereka dengan kepentingan-kepentingan tertentu. Malah ada pihak hanya menilai daripada satu-satu sudut tertentu sahaja. Ada yang meniliai dari segi personaliti sahaja.Ada menilai dari segi keupayaan mempengaruhi orang lain. Ada juga dari sudut simpati. Malah ada yang menilai kerana dendam kepada pihak lain. Barangkali juga penilaian yang dibuat berdasarkan maklumat-maklumat tertentu sahaja. The Time Magazine tentulah mempunyai kriteria sendiri menilai DSAI. Tetapi sudah barang tentu penilaian itu untuk kepentingan dan peluang kekuasaan mereka. Barangkali DSAI dilihat sebagai orang yang berpengaruh yang dapat membantu pihak-pihak tertentu dalam banyak segi, terutamnya memperluaskan pengaruh untuk kepentingan ekonomi dan politik, misalnya. Hanya Allah jua yang tidak kita ragui penilaianNya.

Letting the time pass me by said...

Mayboy
DSAI nie memang sentiasa penuh dengan kontreversi...

cikgu wahab
kali nie, memang hebat persoalan-persoalan-nya...