Peringatan untuk aku yang selalu lupa


سُوۡرَةُ آل عِمرَان

رَبَّنَا لَا تُزِغۡ قُلُوبَنَا بَعۡدَ إِذۡ هَدَيۡتَنَا وَهَبۡ لَنَا مِن لَّدُنكَ رَحۡمَةً‌ۚ إِنَّكَ أَنتَ ٱلۡوَهَّابُ


[3:8] (Mereka berdo'a): "Ya Tuhan kami, janganlah Engkau jadikan hati kami condong kepada kesesatan sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan karuniakanlah kepada kami rahmat dari sisi Engkau; karena sesungguhnya Engkau-lah Maha Pemberi (karunia)".

Thursday, June 12, 2008

Krisis Minyak Yang Memeningkan........

Disebabkan semua blog-blog yang aku layari minggu nie 80% banyak cerita pasal kegawatan minyak, aku pun jadi semakin pening.. Tapi, at least aku dapati aku boleh berseteju dengan ramai orang yang mengeluh tentang harga minyak... Kalau hal lain, mungkin pendapat tak sama, tetapi dalam harga minyak, memang semua menerima kesan yang besar....

So aku pun layanla instrumental solo... Mencari Joe Satriani... At least ringan sikit kepala....

Joe Satriani ialah seorang pemain gitar yang handal... Antara lagu dia yang hebat ialah surfing with the Alien, Always With You, Always With Me dan pelbagai lagi... Kalau tak silap aku Steve Vai dengan Metalicca Kirk Hammet pun berguru dengan dia... Dulu dia ade rambut, tapi lately dia botakkan kepala aje...





Meanwhile Tun Mahathir has another snippets posted at his website with regards to the current issues Dr Mahathir Mohamad: Snippets . Well as always, his postings is a must read one... Don't miss it...


17 comments:

Man Gitar said...

Cool.... Memang layan ....

M Nasir Pekan said...

Huh... lega sikit rasanya.. hilang sikit tension harga minyak.

Video nie memang sempoi..great..5*

callister said...

memg pening pun dgn krisis minyak. saya pernah dgr nama joe satriani ni tp xsure kat mana.. tp layan gak video ni..

AnakMudaParlimenBatu said...

Semamangya gitaris hero mamat ini, permainan aku pun sehebat dia, kalau tidak caya tanya pada Pak Ngah...Hahahaha

Ayuh rakan2 sertai perhimpunan protes harga minyak kerana kita sudah GERAMM

Rakan2
Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

zackzara said...

err...minyak gamat pun naik harga ke? kalau tak..pening woooo... hehhe

Letting the time pass me by said...

Man Gitar
Inila penangan harga minyak

M Nasir Pekan
Video nie buat sendiri aje... Mencuba bakat Adobe

Callister
Joe Satriani memang pemain gitar tersohor dari Amerika...

Anak Muda Parlimen Batu
Aku main tak dela hebat mana.. sekadar mengisi masa lapang aje..

Zackzara
Tak pe.. layan video saya nie... Kurang sikit poning....

Diver.Miskin said...

dpt email nie dari kawan... rasa terpanggil utk berkongsi dgn kalian semua....


Fw: Recession is coming


G20 don't panic. (Mail from Tan Sri )
The recession looks very eminent. It is really time to take pro active steps to avoid a painful time in the next two years which is how long the recession
is expected to last.

Suggestions:
1. Don't take any loans, buy homes, properties with loans, or even cash. Keep as much cash as possible.
2. Pay off as much of personal loans, private loans, as debt collection will be hastened.
3. Sell any stocks you can even at lower prices.
4. Take money off from Trust Funds.
5. Don't believe in huge sales forecast from customers, be extremely prudent, lowest inventories, reduce liabilities.
6. Don't invest in new capital.
7. If you are selling homes/ properties/ cars , do it now, when you can get good prices, they are going to fall.
8. Don't invest in new business proposals.
9. Cancel holiday plans using credit cards.
10. Don't change jobs, as companies will retrench based on 'last in first out'. Stay cool, wait, and if you took all of the above actions and more, you probably will be better off then many.

This is not a rumor. Bear Stearns is the first of many banking and financial institutions that will start falling in the not too future.

If Bear Stearns can fall, so can JP Morgan, Citibank, HSBC, and the whole world. US economy falls, the rest will crumble. India and all those self economies will be the most protected, but not gullible. Europe may be a little stronger, but not China, another giant! Malaysia will see significant impact. This is my personal message to my friends, so if you want to, you can forward this to your friends, but I will not be held liable for any incorrect assumptions.

Regards,



http://divermiskin.blogspot.com

Danielle_Corleone said...

salam saudara! kita pernah berkenal?

mie_amour said...

pernah gak layan gitar mamat ni...masa kcik2 pn slalu gak dgr kat tv...ahahahaha...malmsteen pun pnah layan..tp kuranglah...ada time2 je laa...

Lil_Mom said...

Ok jugak kalau ramai yang ada method untuk cool off the tense

Kalau jadi macam Mamat Jepun yang stress minggu lepas...tikam 7 orang tengah-tengah trafik...aduhai.

Hopefully..tak ada.

AnakMudaParlimenBatu said...

Datang ke blog saya utk pic protes kenaikan harga minyak 13 jun

Ayuh rakan2 sertai setiap perhimpunan protes harga minyak kerana kita sudah GERAMM. Kita berjuang hingga ke titisan minyak yang terakhir.

Rakan2
Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

RinG said...

lps ni harga kaset ngan cd pon naik.. haha

KNizam said...

heehhehehe pening la ngan minyak2 neh. hehe :)

Ariana said...

Minyak naik...beras naik...makan pasir la aku esok hari...well,it's a good topic to bring on!I mean hot topic since people talk about it all the time at tis moment.

bumilangit said...

snippet tun.

tun yang meminta no ic dan nama sebenar penfitnah beliau tu, perlu juga mendedahkan isu2 lama seperti pelancar roket ezam, bini & pelacur azmin dan anwar bersama perempuan2 jalang.

kalau tidak, kisah ini hanya berlingkar penfitnah kat ada penfitnah lain fitnah dia.

cmk said...

Ada sorang pemain gitar yang "hebat" (hahaha) bernama Mat Jon... macam pernah kudengar... tapi di mana ya...?!?

Letting the time pass me by said...

diver.miskin
Ekonomi dunia memang susah nak diduga. tteapi lebih membimbangkan ialah keprihatinan kerajaan untuk menguruskan ekonomi negara dengan berkesan. Langkah-langkah kerajaan dalam menguruskan ekonomi amat membimbangkan. Contohnya, kenaikan sebanyak 40% harga minyak sememangnya membebankan dan memberikan impak negatif ekonomi negara...

danielle_corleone
saya rasa kita tak pernah berkenal, tapi saya pernah melayari blog danielle

mie_amour
Joe striani lebih kepada simple rock, malmsteen lebih kepada neo-classical rock... Saya sebenarnya lebih suka dengan Malmsteen...

lil_mom
ya betul.. kena cool-off tension... harga minyak sudah panas!!!!

ring

saya memang jarang beli CD...

knizam
Bukan minyak aje. segala serba serbi naik...

ariana
People will be talking on this topic for a long time surely...

bumilangit
Tun seperti biasa akan menjawab segala isu-isu yang timbul

cmk
Hai.... siapa pulak CMK nie?